Hoi Anouk,
Als je voor Nederlands kiest is in het eerste jaar alles in het Nederlands, je krijgt dan de vakken in het Nederlandse en ook de projecten maak je met Nederlandse klasgenoten in het Nederlands. Je hebt wel het vak Engels. In het tweede jaar heb je ook de vakken in het Nederlands, maar is sommige stof wel in het engels. Ook zijn in het tweede jaar een deel van de projecten in het engels, waarbij je bij internationale studenten in een groep kunt komen en dus ook met hen engels moet praten.
Als voor je engels kiest, zal vanaf het eerste jaar alles in het Engels zijn. Je kunt dan ook in een klas komen met internationale studenten die geen Nederlands spreken.
Hi Anouk! Bij de Engelse versie is alles in het engels, bij de Nederlandse versie is een deel Nederlands en zijn ook een aantal vakken in het Engels (zowel het materiaal, de toets als de colleges/uitleg). Uiteraard kun je bij vragen altijd naar de docent en legt die het dan eventueel in het Nederlands uit. Ik durf je zo niet te zeggen hoeveel procent van de vakken bij de Nederlandse versie in het Engels zijn, omdat dat wat veranderd is sinds ik met de opleiding was begonnen. Bij mij was het in het eerste jaar denk ik 70-80% Nederlands en in het tweede jaar 50%, bij je scriptie mag je verder kiezen.
Hoi Anouk!
De Engelse en de Nederlandse opleiding zijn allebei qua inhoud precies hetzelfde; het is alleen de taal die anders is. Als je voor de Engelse opleiding kiest, zal alles 100% in het Engels zijn. De lessen, de taal waarin je met veel van je medestudenten spreekt (internationale studenten) en de toetsen.
Ik studeer FTT zelf in het Engels en ben heel blij met mijn keuze. Zo word je direct opgeleid om in een internationale omgeving te werken!
Hoi Anouk, ik doe de Nederlandse variant. Daar is het zo dat we de toetsen en lessen voornamelijk in het Nederlands krijgen. We leren echter wel alle relevante Engelse termen en draaien af en toe ook samen met workshops en colleges met de engelse. Bij de Engelse is alles in het engels, dus 100%. Hier zitten ook veel internationale studenten op.
Hoi Anouk, het verschil tussen deze twee is dat je de vakken, de leerstof en de toetsen bij engels in het engels krijgt en bij de nederlandse keuze gewoon in het Nederlands. Wat ik er wel bij wil vermelden is dat ook al kies je voor Nederlands, de projecten in leerjaar twee soms ook in het engels worden gehouden.